Můžete ji použít tam, kam byste museli cibuli s pláčem loupat,krájet a smažit.
Neobsahuje žádná barviva ani konzervanty.
RYCHLÉ A SNADNÉ VAŘENÍ – DOCHUCENÍ – ZDOBENÍ
Rozbouří Vám chuťové pohárky už při přímé konzumaci u piva, vína i televize.
Přidá chuť hlavně masům, dejte cibulku do sekané, karbanátků.
Cibulka zjemní omáčky – výborný je guláš! Přidává se do polévek (gulášová, zelňačka…), do jíšky, nejen když vaříte zelí či špenát. Cibulová polévka nebyla snadnější, přidáte do vývaru a hotovo.
Oblíbená je bramborová kaše: cibulka přimíchaná při šlehání, aby byla kaše jemná, nebo posypte cibulku navrch – aby křupala. Kdo má rád čočku nebo hrachovou kaši, může si ji cibulkou posypat.
Vajíčka s cibulkou: rozklepneme vajíčka na pánev, posypeme smaženou cibulkou a zamícháme.
Skvěle chutná v boloňské omáčce na špagety nebo ve směsi na čínu, můžete jí přidat kdykoliv po upečení masa.
Ochutí šunkofleky nebo zapečené brambory, do kterých cibulku přimíchejte před zalitím vajíčkem a závěrečným pečením.
Stejně dobře chutná v leču, květákovém mozečku, bramborácích.
Zkuste cibulkovou rýži: přidejte cibulku do hrnečku rýže, zalijte 1,5 hrnečkem vody, lehce osolte a vařte klasickým způsobem.
Brambory s cibulkou jsou dobré a teď i jednoduché – stačí posypat.
Cibulka je skvělá do pomazánek (masových, sýrových, zelenino-vých), zkuste ji přidat do tuňákové. Pokud grilujete nebo pečete steaky či klobásky, přidejte cibulku do hořčice.
Posypte chléb se sádlem cibulkou – kulinářský zážitek.
Doporučujeme přidat cibulku do těsta při pečení cibulového chleba, dalamánků, pečiva. Zkuste cibulovou pizzu, nebo jí jen posypte.
Smažená cibulka je vždy po ruce a oceníte ji na dovolené: rychle a snadno s ní uvaříte, přidá chuť jídlům, dáte si ji při pikniku i táboráku.
Mít železnou zásobu cibule, která je vždy perfektní, ocení každý kuchař.
A jak si jí vychutnáte Vy?